Sigilarea dentara - Migali
Ce ai face ca sa-i vezi razand?

Totul. Cu atat mai mult atunci cand este vorba de o durere dentara.
De aceea am creat programul TenderCare.

Afla mai multe despre TenderCare ›

Sigilarea dentara

Sigilarea dintilor este o metoda de prevenire a cariei dentare pe dintii permanenti tineri.  Molarii de 6 ani impreuna cu cei de 12 ani sunt cei care au cea mai mare susceptibilitate in aparitia cariei dentare, fiind pozitionati mai posterior, copilul putand intampina greutati in a igieniza acesti dinti. De aceea, este ideal ca in momentul eruptiei complete a acestor molari parintii sa vina cu cei mici la medicul stomatolog pentru a se realiza aceasta sigilare dentara.

Este o procedura simpla, lipsita de durere pentru cel mic, care il va ajuta de asemenea sa se familiarizeze cu medicul stomatolog si cabinetul.

Smaltul dentar este foarte bine mineralizat fiind ca duritate sub diamant. Bacteriilor le este greu sa atace in locuri unde stratul de smalt este gros asa ca isi aleg tocmai santurile si fosetele suprafetelor ocluzale, pe unde incearca sa formeze un tunel pentru a patrunde spre interiorul dintelui (in dentina).

Sigiliare-dentara-Clinica-Stomatologica-Migali-compressor

Sigilarea dentara tocmai acest lucru il impiedica. In aceste reliefuri ale dintelui, unde stratul de smalt este mai subtire si unde se acumuleaza resturi alimentare si placa bacteriana, se aplica un material cu o concentratie crescuta de fluor, care se elibereaza continuu si care va intari smaltul si va transforma suprafata foarte abrupta a dintelui intr-un relief mult mai domol si lucios, favorabil autocuratirii si accesului periutei dentare, resturile alimentare nemaiavand unde sa se ascunda.

Pasii sunt foarte simpli:

1. Se curata suprafata dentara cu o perie speciala si o pasta abraziva;
2. Se aplica un adeziv pe suprafata ocluzala care va face legatura chimica intre sigilant si dinte;
3. Se aplica sigilantul si se intareste cu o lampa de fotopolimerizare;
4. Se verifica ocluzia (muscatura).

Durata sigilarii variaza intre 6 luni – 2 ani, dar acest lucru depinde foarte mult si de alimentatia copilului si de cat de mult sunt solicitati acesti dinti, de aceea se recomanda vizite periodice la 6 luni pentru a verifica integritatea sigilarii.

Lasa un raspuns

XHTML: Poti folosi aceste taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>